FRANSFÖRLÄNGNING

OM BEHANDLINGEN FRANSFÖRLÄNGNING

Fransförlängning är en av de behandlingar som växt snabbast på salonger runt om i landet senaste åren. Effekterna och fördelarna med en fransförlängning är många. Syftet kan dock vara olika. Vissa önskar lite längre och mer böjda fransar medan en del vill dölja ett överhäng utan kirurgiska ingrepp. Andra får inte bära makeup på sin arbetsplats och ser fransförlängningen som en räddning och många är helt enkelt bara väldigt trötta på allt kladd med mascara och skadorna detta medför på de naturliga fransarna. Med en fransförlängning ser du alltid pigg och fräsch ut med en snygg och naturlig mascaraeffekt dygnet runt.

Med en fransförlängning ser du alltid pigg och fräsch ut med en snygg och naturlig mascaraeffekt dygnet runt.

Den certifierade fransstylisten presenterar alltid den mest förskönande appliceringsformen för just dina ögon och din ansiktsform samt självklart dina egna önskemål. Den kundanpassade appliceringen baseras på hur dina naturliga fransar ser ut, dina ögon och din ansiktsform samt självklart dina egna önskemål.

Behandlingen börjar med att fransstylisten berättar hur behandlingen kommer att gå till. Därefter skyddas dina underfransar innan appliceringsarbetet efter korrekt kundanpassning påbörjas. Under hela behandlingen ligger du bekvämt med slutna ögon på en fransbänk. Behandlingen är helt smärtfri och ger ett tillfälle till avslappning där många kunder somnar. Efter behandlingen får du all information om hur du på bästa sätt tar hand om din fransförlängning för bästa hållbarhet innan ni avslutar med att boka tid för din första påfyllning inom 3 veckor.

OLIKA METODER

Det är viktigt att förstå skillnaden mellan metoder och tekniker. Det finns endast två grundmetoder inom fransförlängning, Singles och Flares. Dessa metoder kan sedan utföras med en mängd olika tekniker.
 Metoden Flares, oavsett teknik, är skadlig för de naturliga fransarna. Endast med grundmetoden Singles kan man applicera extensionfransar utan att skada den naturliga fransen. Detta kräver dock gedigen träning och utbildning med goda kunskaper och tekniskt korrekt precisionsarbete.

SINGLES
Den traditionella singelstekniken, idag kallad Classic, innebär att man endast applicerar
en enda extensionfrans per fullvuxen, naturlig frans. Med den senaste singelstekniken kan man idag applicera fler supertunna singlesstrån runt en naturlig frans. Denna teknik kallas Volume. Arbetar fransstylisten tekniskt korrekt och med exemplarisk separering samt bra produkter är grundmetoden Singles helt smärtfri och sliter inte på kundens egna fransar.

FLARES 
Metoden innebär att man limmar fast en knut med fler fransstrån, så kallad trebensfrans eller Flare, på fler naturliga fransar samtidigt. Då våra fransar hela tiden befinner sig i olika växtfaser innebär detta att metoden hindrar den naturliga växtfasen och blir både slitsam samt många gånger irriterande och smärtsam för kunden. Flares är en snabbare och billigare metod som endast kan bäras kortvarigt.

OLIKA TEKNIKER

Inom grundmetoden Singles, som alltså är den enda metod som inte skadar kundens egna fransar vid korrekt applicering, har vi idag två olika tekniker. Den ursprungliga, traditionella tekniken kallas Classic. Den innebär att man applicerar en enda extensionfrans på varje mogen frans kunden har vid själva appliceringstillfället.
Den senaste revolutionerande tekniken heter Volume. Med Volumes supertunna och mer flexibla strån skapar man knippen av lösa strån som sedan omsveper den naturliga fransarna utan att skada eller bromsa upp några växtfaser.

SKILLNAD MELLAN VOLUME OCH CLASSIC

Effekterna av en fransförlängning med den traditionella tekniken Classic är fantastiska på många sätt. Med den kan man erbjuda kunden olika kundanpassade möjligheter genom valen av längd, böj och tjocklek på fransarna. Begränsningar kvarstår dock med denna teknik. En fransstylist kan bara erbjuda samma antal classicstrån som kunden har egna mogna fransar vid själva appliceringstillfället. Det går heller inte att fylla igen eventuella håligheter i den naturliga fransraden.
Med Volumes supertunna fransar och nya teknik, kan du erbjuda dina kunder en ännu mer skonsam och kundanpassad fransförlängning med betydligt fler fransstrån per öga. Om ett normalt öga har 60-80 mogna fransar skulle du med classictekniken möjligen maxa exakt samma antal extensionfransar. Med volumestrån kan du på samma kund erbjuda runt 400-600 fransar per öga! Genom att med Volumes supertunna, flexibla och mjuka fransstrån skapa knippen, öppnar sig helt nya möjligheter! Resultatet – en nästan viktlös, mjuk och fyllig fransförlängning med maximal volym och ännu bättre hållbarhet. Det är inte konstigt att efterfrågan på just volumetekniken håller på att fasa ut den traditionella classictekniken.

EFFEKTER AV EN FRANSFÖRLÄNGNING

NATURLIGA FRANSAR

CLASSIC

VOLUME

Maximal volym, förstorande för ögat
Illusionen av att ”forma” ögon och ansikte
Mascaraeffekt
Fransmarkering
Maximal kundanpassning