Hållbarhet | Luxurious Lashes
  • Fri frakt från 1 300 kr
Priser inkl. moms

Hållbarhet

Hur skapar jag en hållbar fransförlängning?
Volume Lashes är den mest populära tekniken på marknaden idag. Det är inte så konstigt med tanke på teknikens enorma möjligheter till kundanpassningen och fantastiska slutresultat!

Men det räcker inte med att en fransförlängning är vacker och effektfull. Den måste också vara hållbar för att du skall få glada, nöjda och återkommande kunder. Förutom vikten av att jobba med korrekt teknik finns det andra steg som är avgörande för bästa hållbarhet. Här guidar vi dig genom de steg som krävs för att skapa en hållbar fransförlängning.

  1. Var noggrann med din rengöring, en förutsättning för bästa hållbarhet
  2. Välj rätt lim för just din arbetstakt och arbetsmiljö
  3. Jobba med rätt mängd lim för korrekt fästyta och vackra knippen
  4. Jobba med korrekt teknik för optimal applicering kring den naturliga fransen


Rengöring med LL Lash Shampoo
Börja alltid behandlingen med att rengöra kundens fransar ordentligt. Detta är en förutsättning för att limmet skall kunna skapa en hållbar fästyta.  Rengöring med LL Lash Shampoo tar bort smuts som makeup, krämer och smutspartiklar som kan finnas på de naturliga fransarna.  
Tryck ut en liten mängd rengöringsmousse i handen och tvätta försiktigt fransarna med hjälp av en LL Cleansing Brush. Tvätta noggrant både fransarna samt huden runt ögonen och skölj sedan med ljummet vatten med hjälp av LL Water Rinse.
Här hittar du alla LL Lash Shampoos med tillbehör

Rengöring och bonding med LL Pro Primer
LL Pro Primer är en produkt som är avgörande för fransförlängningens hållbarhet. Den har två syften. Dels är den en alkoholbaserad rengöringsprodukt som tar bort det Lash Shampoo inte klarar av som fett, olja och mindre smutspartiklar. LL Pro Primer är därmed det sista steget i rengöringsprocessen och avgörande för en optimal fästyta vid applicering. Applicera produkten, med hjälp av LL Micro Brushes vid roten på kundens naturliga fransar, där fästytan kommer att hamna.
LL Pro Primer har även en s.k. hygroskopisk effekt. Det innebär att den har förmågan att dra till sig fukt i luften vilket resulterar i att limmet torkar snabbare vid applicering. Produkten ger limmet en både snabb och maximal fästförmåga, s.k. bonding. Du kan vid behov av snabbare torktid på ditt lim även använda din Primer under arbetets gång. Applicera då produkten vid roten direkt på fransremsan på din Lash Holder. Upprepa vid behov.
Här kan du köpa hem LL Pro Primer

Välj rätt lim för bästa hållbarhet
Det är viktigt att hela tiden anpassa sig så att man når det perfekta slutresultatet med bästa möjliga hållbarhet. Då gäller det att man jobbar med rätt lim vid rätt tillfälle. Allt handlar om att du skall välja ett lim med rätt torktid för just din arbetstakt och arbetsmiljö. Vi tar alla lite olika tid på oss att få till den ultimata appliceringen beroende på hur duktiga vi är, men vi har också olika värden av temperatur och luftfuktighet i arbetsrummet att ta hänsyn till. Värdena i rummet kan variera mycket snabbt och påverkar torktiden på ditt lim. Därmed bör alla fransstylister alltid ha minst två lim med olika torktid samt en Primer i beredskap för att kunna jobba effektivt utan problem och överraskningar. För att hela tiden ha koll på dina värden i rummet bör du alltid ha en LL Air Indicator, som visar dina värden, nära din arbetsstation.
Här hittar du LL Air Indicator
Guiden till Luxurious Lashes olika lim och torktider
Köp dina favoritlim här

Rätt mängd lim med långsam rörelse
Att använda rätt mängd lim vid appliceringen är avgörande för det ultimata slutresultatet med korrekt fästyta och perfekt knippe.
För en optimal limmängd, jobba med en mycket långsam rörelse i och ur limkulans topp där du hittar bäst konsistens och kvalitet. Jobbar du för snabbt riskerar du att få med för mycket lim ut ur kulan vilket ger en för stor fästyta och därmed knippen som drar ihop sig till fula och klumpiga ”kvastar”. Varje knippe skall endast doppas 1 mm ner i limkulan, med långsam rörelse, för perfekt mängd lim. Det ger en fästyta på 1-2 mm vid applicering, beroende på vilken franslängd du jobbar med, och perfekta Volumeknippen.

Knippet skall omsvepa den naturliga fransen
I en maximalt hållbar Volumeapplicering omsveper varje knippe en naturliga frans, med perfekt limmängd och därmed fästyta. Alla extensionsstrån skall ha kontakt med den naturliga fransen och skapa en tunn, nästan osynlig bas i roten, s.k. Thin base. Hamnar fransarna på varandra eller i kors ser det klumpigt och onaturligt ut men framförallt tappar du matrixeffekten i sammanhållningen mellan fransarna och därmed hållbarheten på fransförlängningen. Se till att du anpassar dina verktyg och produkter efter din egen arbetstakt och miljö så att du kan uppnå det perfekta slutresultatet med omsvepande knippen och maximal hållbarheten.

Efterbehandling
Det ligger ett visst ansvar på kunden för att behandlingen skall hålla så länge som möjligt. Se därför till att noga gå igenom alla punkter för efterbehandling som du finner i After Care kortet, så att kunden vet precis hur hon skall ta hand om sin fina fransförlängning på allra bästa sätt. 
Här kan du köpa hem After Care kort.


Se nu till att du har alla verktyg och produkter du behöver samt jobbar med alla steg i processen för att kunna leverera fina och hållbara behandlingar till dina kunder. Har du frågor eller behöver hjälp med något så tveka inte att höra av dig till oss.

Vi finns här för dig. Alltid.

Maila till LL