Hållbarhet under hösten | Luxurious Lashes
  • Fri frakt från 1 300 kr
Priser inkl. moms

Hållbarhet under hösten

Omslaget mellan sommar-höst-vinter går snabbt. Det innebär att vi i Sverige får kallare temperaturer och torrare luft. Detta påverkar alla franslim i vår bransch negativt då kall och torr luft gör att limmet torkar långsammare. Justerar du inte ditt arbete och jobbar med rätt lim anpassat för exakta värdena för den aktuella stunden kommer detta att påverka hållbarheten på din behandling. Men du kan vara lugn. Genom att vi blir medvetna om problemen kan vi ta till åtgärder för fortsatt hållbara fransförlängningar. Läs noga vår vägledning för fortsatt glada och nöjda kunder under höst och vinter.


LL Air Indicator - ditt viktigaste verktyg
En LL Air Indicator mäter temperatur och luftfuktighet vid din arbetsstation. Optimala värden att eftersträva är 21-23° samt 40-60% luftfuktighet. 
Svängningarna utomhus, i både temperatur och luftfuktighet, gör att det blir svårt för dig att hålla optimala värden inne på din arbetsstation. Det kan svänga flera gånger under en och samma behandling. Därför bör du alltid ha en LL Air Indicator vid din arbetsstation som löpande visar din aktuella temperatur och luftfuktighet. Att löpande ha koll på dina värden ger dig den enda förutsättningen att förebygga problem med sämre hållbarhet på dina fransförlängningar. Justera med primer och/eller byt lim för att hela tiden anpassa din arbetstakt utifrån värdena för bästa hållbarhet. LL Air Indicator är det absolut viktigaste verktyget för att kunna garantera maximal hållbarhet på dina behandlingar. Det skapar nöjda och återkommande kunder!
Här köper du hem din LL Air Indicator!


Korrekta förberedelser - en förutsättning för hållbarheten
Förberedelser och rengöring är A&O för att skapa förutsättningar för en hållbar fransförlängning. Länken nedan ger dig steg-för-steg instruktioner till hur du sköter optimala förberedelser.
Förberedelser för bästa hållbarhet

Välj rätt lim till aktuella värden
Favoritlim är en smaksak. Valet baseras dels på din arbetstakt samt värdena i ditt rum. När yttre omständigheter påverkar detta krävs justering för att behålla känslan och arbetstakten. Alla professionella fransstylister bör därför alltid ha minst två lim med olika torktid och en primer till hands för att kunna fortsätta jobba effektivt. Kallare och torrare temperaturer kräver alltså att du har ett mer snabbtorkande lim än ditt vanliga favoritlim. I vår limguide kan du läsa om våra lim och dess torktider. Länken finner du nedan.

Här finner du Luxurious Lashes limguide
Här kan du läsa mer om limmets torktid
Klicka här för att komma till Luxurious Lashes limsortiment