Problem med limmet | Luxurious Lashes
  • Fri frakt från 1 300 kr
Priser inkl. moms

Problem med limmet

 

Detta påverkar limmens torktid
Har du koll på vilka faktorer som egentligen påverkar limmens torktid? Bilden nedan ger dig svar på vad som gäller, i uppställd prioriteringsordning
Vi strävar hela tiden efter att jobba under optimala värden som är 21-23° och 40-60% luftfuktighet. Limmens viskositet spelar också roll. Ju mer lättflytande ett lim är, desto mer snabbtorkande är det. 
Årstider och väder för dagen samt förhållanden i ditt arbetsrum styr dina värden. Dessa kan ändras snabbt och ibland spökar det ordentligt. Hösten och vintern i Sverige är oftast kall och torr vilket gör att vi får problem med väldigt långsamma torktider. Sommar och värme kan påverka torktiden olika beroende på hur hög eller låg luftfuktigheten är. Detta innebär att vi hela tiden måste ha koll på våra värden för att justera torktiden vid behov.
Vi väljer vårt favoritlim utifrån den torktid som passar vår egen arbetstakt bäst. Utifrån den sätter vi upp schema och kundpass för att kunna hålla tider och jobba effektivt.
Alla lim har sin unika torktid, men torktiden gäller dock ENDAST vid optimala värden. Så fort värdena förändras ändras också torktiden på limmen. Detta gör det omöjligt för en fransstylist att jobba med endast ett lim. För att kunna hålla samma arbetstakt och garantera en hållbarhet på fransförlängningen måste vi kunna justera limvalet utefter värdena i arbetsrummet. Konsekvenser av att jobba med fel lim vid fel tillfälle
Jobbar du med ett lim som torkar för långsamt så kommer du att märka detta snabbt. Konsekvensen blir att det tar för lång tid och schemat spricker. Dessutom blir slutresultatet och hållbarheten sämre.
Jobbar du med ett lim som torkar för snabbt, kan detta vara mycket svårare att upptäcka i tid. Du känner att knippena fastnar men egentligen har den snabba torktiden redan påbörjats vilket medför en sämre fästyta och påverkar därmed hållbarheten negativt. Du kan ana att detta har skett om många knippen lossnar när du borstar genom kundens fransar. Men då är skadan redan skedd. 
Jobba alltid med rätt produkter för att kunna justera ditt arbete utifrån värdena i ditt arbetsrum. 

Lösning och produkter för optimal torktid och hållbarhet
I jakten på den optimala torktiden bör du jobba med flera olika produkter vid din sida.  Var försiktig med att jaga en för snabb torktid direkt, vilket påverkar hållbarheten negativt. Leta dig istället fram till den optimala torktiden steg för steg. Primern skall du alltid använda som sista steget i din rengöring. Att använda den som produkt för att skynda på limmets torktid får dock inte ske som rutin utan endast vid behov. Primern bör också vara ditt första steg att prova innan du går över till ett mer snabbtorkande lim. Som sagt - sök den optimala torktiden steg för steg.

1.      LL Air Indicator som visar temperatur och luftfuktighet
2.      Minst två olika lim med olika snabb torktid
3.      Primer som snabbar på limmens torktid

Har du problem eller funderingar kring ditt lim, tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig så gärna!
Maila oss till info@luxuriouslashes.com
Ring oss på 031 320 19 00


Köp din LL Air Indicator här

Här finner du alla Luxurious Lashes limprodukter