Hållbarhet i fokus | Luxurious Lashes
  • Fri frakt från 1 300 kr
Priser inkl. moms

Hållbarhet i fokus

Rätt förberedelser ger ett hållbarhet resultat och nöjda kunder
Träning ger färdighet och utvecklar dig rent tekniskt som fransstylist, men slarvar du med förberedelserna spelar det faktiskt ingen roll hur duktig du är på tekniken. Rätt förberedelser är en grundförutsättning för hållbarheten på din behandling, vilket i sin tur ger dig nöjda och återkommande kunder.

  1. Kundanpassad plan för önskad effekt
  2. Rengöring med LL Lash Shampoo
  3. Rengöring och bonding med LL Pro Primer
  4. Placering av LL Eye Patches
  5. Mapping

Kundanpassad plan för önskad effekt
Som professionell fransstylist skall du alltid ta fram den mest förskönande och skonsamma kundanpassningen för varje person. Genom att ställa frågor till din kund och ta reda på vilka hennes önskemål är får du veta vad hon har för förväntningar på sin fransförlängning. Detta i kombination med dina professionella kunskaper kommer att ge henne önskad effekt och absolut bästa kundanpassning.  


Rengöring med LL Lash Shampoo
Börja alltid behandlingen med att rengöra kundens fransar ordentligt. Detta är en förutsättning för att limmet skall kunna skapa en hållbar fästyta.  Rengöring med LL Lash Shampoo tar bort smuts som makeup, krämer och smutspartiklar som kan finnas på de naturliga fransarna.  
Tryck ut en liten mängd rengöringsmousse i handen och tvätta försiktigt fransarna med hjälp av en LL Cleansing Brush. Tvätta noggrant både fransarna samt huden runt ögonen och skölj sedan med ljummet vatten med hjälp av LL Water Rinse.
Här hittar du alla LL Lash Shampoos med tillbehör

Rengöring och bonding med LL Pro Primer
LL Pro Primer är en produkt som är avgörande för fransförlängningens hållbarhet. Den har två syften. Dels är den en alkoholbaserad rengöringsprodukt som tar bort det Lash Shampoo inte klarar av som fett, olja och mindre smutspartiklar. LL Pro Primer är därmed det sista steget i rengöringsprocessen och avgörande för en optimal fästyta vid applicering. Applicera produkten, med hjälp av LL Micro Brushes vid roten på kundens naturliga fransar, där fästytan kommer att hamna.
LL Pro Primer har även en s.k. hygroskopisk effekt. Det innebär att den har förmågan att dra till sig fukt i luften vilket resulterar i att limmet torkar snabbare vid applicering. Produkten ger limmet en både snabb och maximal fästförmåga, s.k. bonding. Du kan vid behov av snabbare torktid på ditt lim även använda din Primer under arbetets gång. Applicera då produkten vid roten direkt på fransremsan på din Lash Holder. Upprepa vid behov.
Här kan du köpa hem LL Pro Primer

Placering av LL Eye Patches
Eye Patches har två syften. De används dels för att skydda underfransarna under behandlingen så att dessa inte limmas ihop med överfransarna, men ger även de en skön fuktbehandling under ögat. Eye Patches skall alltid placeras på ren, torr hud. Den får aldrig ligga på slemhinnan då detta kan orsaka irritation i kundens öga samt medföra att hon inte kan stänga ögat helt. Detta i sin tur gör att ångor från limmet kan leta sig in och orsaka sveda, tårar och att ögonvitan blir röd och irriterad. Det går dock över inom ett par dagar.
Du jobbar väl med båda modellerna av LL Eye Patches för bästa kundanpassning? På vissa kunder passar Basic jättebra men andra kräver modellen Mini för absolut bästa placering. Den stora favoriten hos slutkunden är helt klart LL Eye Patches Mini med den supertunna, nästan obefintliga känslan mot huden. 

Mapping

När du placerat eye patchen på kunden är det dags att rita upp din plan. Genom att på eye patchen rita upp vilka storlekar du valt för din kund samt vart dessa skall appliceras säkrar du både symmetrin och bästa slutresultat. Använd en tusch- eller en bläckpenna för att måla upp övergångarna mellan storlekarna och skriv dit vilka storlekar som skall användas var. Se till att markeringarna hamnar på samma ställe under bägge ögon. Nu slipper du tänka på symmetrin och placeringen av alla storlekar under själva behandlingen och kan istället jobba mer effektivt.


Se nu till att du har alla verktyg och produkter du behöver samt jobbar med alla steg i processen för att kunna leverera fina och hållbara behandlingar till dina kunder. Har du frågor eller behöver hjälp med något så tveka inte att höra av dig till oss.

Vi finns här för dig. Alltid.

Maila till LL